Alergăm din dorința de a aduce în echipa Motivation și alți oameni activi în scaune rulante!

 

Motivation - Roțile Schimbării Fundația Motivation România

94.4% Complete
3,776 RON
Donations raised
4,000 RON
Target
14
Donations

Echipa Motivation - Roțile Schimbării include utilizatori activi de scaune rulante, oameni din echipa Motivation care au fost pe rând beneficiari ai programelor de recuperare activă, voluntari și acum joacă roluri-cheie în activitatea noastră. Ei sunt instructori de viață independentă, sportivi utilizatori de scaune rulante, tehnicieni de scaune rulante, coordonatori de proiecte. Cu toții aleargă pe 15 octombrie la Maratonul București pentru a le da și altor utilizatori de scaune rulante șansa să învețe ce au învățat și ei, să găsească drumul spre o viață independentă, să aibă locuri de muncă, să întemeieze familii, să facă sport și să fie activi în comunitățile lor. 

Fane este cel mai experimentat tehnician de scaune rulante din echipa Motivation. Este alături de noi de mai bine de 10 ani și din mâna lui au ieșit sute de adaptări de scaune rulante, pentru ca echipamentele de mobilitate pe care le folosesc oamenii să fie corespunzătoare și sigure.

”Și noi la rândul nostru am avut nevoie de scaune rulante care să fie conforme cu nevoile noastre. Alerg alături de colegii mei la Maratonul București, pentru ca și alți oameni aflați la început de drum în scaun rulant să aibă parte de sprijinul pe care l-am primit și eu și care m-a ajutat să devin așa cum sunt azi.”

Krina ni s-a alăturat odată cu programul de instruire la care a participat și între timp, a terminat Facultatea de Contabilitate și joacă tenis de câmp în scaun rulant. A participat la numeroase competiții naționale și internaționale.

”O persoana care ajunge să împărtășească o soartă asemănătoare cu a mea, și anume să devină utilizator de scaun rulant, cosideră că viața s-a sfârșit și nu va mai fi la fel. Și așa e, nu va mai fi la fel, dar poate fi în continuare frumoasă, poți avea multe bucurii și realizări în noua viață de utilizator de scaun rulant. Eu am avut oportunitatea să aflu și să văd aceste lucruri participând la un stagiu de recuperare activă la Motivation. De aceea, vreau să alerg la Maratonul București pentru a ajuta o persoană sa aibă aceeași șansă.”

Ioana este instructor de viață independentă la echipa noastră din Cluj și studiază asistența socială. E convinsă că poate să se descurce în orice situație și îi învață și pe alții să fie activi.

”Când am aflat că o să mă deplasez toată viața în scaun rulant, am crezut că visurile mele vor rămâne doar o amintire. Apoi au urmat o tabără de recuperare activă, o competiție sportivă cu Motivation, în urma cărora am prins curaj și viața mea s-a schimbat. Am început sa continui să-mi urmez visurile... Alerg pentru a demonstra că se poate, alerg pentru că îmi doresc ca și alți utilizatori de scaune rulante să aibă șansa mea!”

Cătălin a devenit utilizator de scaun rulant în urmă cu 27 de ani, ca urmare a unui accident produs în joacă. Era un copil pe atunci și, între timp, a devenit un adult responsabil și independent, care merge la serviciu, e pasionat de mașini, de condus și de călătorii. În ultimii ani, a participat frecvent la evenimente de baschet adaptat și alergare. În drumul lui spre o viață independentă a avut un rol important și participarea la un stagiu de recuperare activă la Motivation.

”Am descoperit că în viață de lovești de multe încercări, dar și că poți să le treci pe toate. Eu am reușit să fac asta, până acum, și cred că oricine poate să găsească drumul spre o viață firească și independentă în scaun rulant, cu îndrumarea potrivită. Anul acesta alerg la Maratonul București și sprijin cauza Motivation -  viața independentă în scaun rulant, din postura de om activ și de participant la programele de recuperare activă.”

Dana lucrează în departamentul financiar al Fundației Motivation România. Este căsătorită și are o fetiță, iar în timpul liber îi place să facă sport. Participă frecvent la evenimente de alergare și a câștigat numeroase competiții de tir cu arcul.

”În sport am regăsit și liniște, și satisfacție, multe lucruri minunate. De aceea, încurajez și alte persoane care folosesc scaune rulante să facă sport. Anul acesta, alerg la Maratonul București pentru a le arăta și altora că pot să depășească limite și pentru a-i sprijini să participe la programele Motivation de instruire pentru viață independentă.”

Ancuța este instructor de viață independentă și se folosește de exemplul personal pentru a-i ajuta și pe alții să depășească bariere și să trăiască liber, chiar dacă se deplasează cu ajutorul unui scaun rulant.

”Am învățat pe propria piele că nu există nu pot și că oricând poți găsi o soluție. Anul trecut am alergat la proba de maraton, în scaun rulant, și am terminat cursa cu brio. Anul acesta alerg din nou la Maratonul București, pentru viață independentă în scaun rulant.”

Mihai ni s-a alăturat în urmă cu 3 ani, la puțin timp după accidentul prin cădere de la înălțime pe care l-a avut. Acum, este parte din echipa noastră, ca suport IT.

”Fac în continuare ceea ce îmi place, și, pe lângă asta am aflat lucruri noi pe care le-am și pus în practică. Printre ele, este și sportul adaptat. Alerg alături de colegii mei pentru a sprijini alte persoane care devin utilizatoare de scaune rulante să își reia viața într-un mod cât mai apropiat de dorințele lor.”

Costin este unul dintre cei mai experimentați instructori de viață independentă ai Motivation. A devenit utilizator de scaun rulant la 14 ani, ca urmare a unui plonjon în apa care trecea prin satul în care-și petrecea vacanța de vară, la bunici. A trecut prin momente de cumpănă, în primii ani după accident și chiar s-a gândit să renunțe la școală. Participarea la programele Motivation l-a readus pe drumul pe care și-l dorea înainte de accident. A absolvit studii post-universitare, și-a dezvoltat pasiunea pentru IT și a îndrumat sute de oameni pe drumul spre viață independentă.

”Folosirea unui scaun rulant nu este o scuză pentru renunțarea la planuri. Am învățat asta de-a lungul anilor mei la Motivation. Acum, pot să zic că fac toate lucrurile care îmi plac și că scaunul meu rulant mi-e prieten de nădejde. Mă bucur pentru fiecare reușită a oamenilor pe care îi îndrum și îmi doresc ca utilizatorii de scaune rulante să fie cât mai activi și mai prezenți în comunitate. Aceasta este și motivația mea de a alerga la Maratonul București, în octombrie.”

Erika ne-a cunoscut în urmă cu 7 ani, când a devenit utilizatoare de scaun rulant. Între timp, a devenit parte din echipa de comunicare și de organizare a programelor de recuperare activă.

”Am fugit toată viața de vulnerabilitate și niciodată nu mi-a plăcut să le cer ajutorul celor din jur. Când am aflat că voi folosi un scaun rulant pentru a mă deplasa, am respins ideea și primul meu gând a fost să mă izolez acasă. Nu a durat mult și i-am cunoscut pe colegii mei de acum, care mi-au demontat toate presupunerile greșite pe care le aveam despre ce înseamnă o persoană cu dizabilități și care mi-au arătat calea cea bună spre independența la care țin atât de mult. Lecția din care mai învăț câte puțin în fiecare zi este că suntem, înainte de toate, oameni. Fiecare avem abilități diferite și e bine așa. :) Alerg la Maratonul București pentru că pot și vreau ca și alți oameni să aibă ocazia să își demonstreze că pot să facă multe lucruri indiferent de modul în care se deplasează.”

Mătreață face ce face și nu se poate ține departe de sport. A practicat, de-a lungul timpului tenis de câmp, atletism, baschet, tir cu arcul și înot. Este căsătorit cu Dana și au o fetiță. A trecut prin tot felul de bariere ca să ajungă la programele noastre de recuperare activă, după ce a devenit utilizator de scaun rulant; a făcut naveta și a schimbat tramvaie și microbuze (inaccesibile) ca să învețe cum să se descurce din nou și a reușit. A pregătit de-a lungul timpului zeci de utilizatori de scaune rulante pentru un trai independent.

”Rolul nostru e să fim exemple pentru cei care vin la noi, să ale arătăm cum să reușească și să îi îndrumăm. E normal să nu știe în ce direcție să o apuce, după ce au accidente, că așa am fost și noi la început. Eu cred că nu trebuie să uiți de unde ai plecat și să încerci să te pui în locul omului, ca să îl ajuți să fie independent.”

Bogdan este din Câmpina, jud. Prahova, este student în Ploiești și în timpul liber participă la evenimente sportive din toată țara.

”Ai doar trei opțiuni în viață: să abandonezi, să te plângi sau să dai tot ce poți! Eu am ales sa dau tot și să lupt pentru ce mi-am propus. Refugiul meu a fost sportul pentru că te disciplinează, te face să te cunoști mai bine, te ajută să evoluezi și să devii mai puternic! Particip la maraton pentru a demonstra abilitățile sportive, independența și ambiția unei persoane în scaun rulant, care întotdeauna poate avea rol de campion în propria viață! Alerg la Maratonul București pentru a motiva și alte persoane în scaun rulant și pentru a le oferi șansa la o viață independentă.”


ENGLISH below

Team Motivation-Wheels of Change includes active wheelchair users who have been beneficiaries of our programs, volunteers and now they play important roles in our activity. They are independent living trainers, wheelchair athletes, wheelchair technicians, project coordinators. All of them will run on Onctober 15 at Raiffeisen Bank Bucharest Marathon to give other people the opportunity to learn what they also were taught and to find the way to an independent life, to have jobs, to make families, to do sports and to be active in their communities.

Fane is the most experienced wheelchair technician from Motivation Romania. He joined us more than 10 years ago and since then he had adjusted hundreds of wheelchair, so that the mobility equipment that people use would be safe and appropriate.

“We also needed wheelchairs appropriate to our needs. I run with my colleagues at Bucharest Marathon so that other people who are beginners in wheelchair using and handling receive the support that I received at one moment in time and so that they become as independent as I am today.”

Krina joined us when she participated in an active rehabilitation program. Meanwhile, she graduated the Accountability Faculty and she is a wheelchair tennis player. She participated in several national and international competitions.

“A person who gets to share an experience similar to mine and to become a wheelchair user may consider that his/ her life ended and nothing would ever be the same. Somehow, they are right – nothing is ever going to be the same, but life could still be beautiful, you can still have many moments of joy and accomplishment in your new life. I had the opportunity to find out and to see these while being at an active rehabilitation program at Motivation. This is why I chose to run at Bucharest Marathon, to help other person to receive the same chance as I did.”

Ioana is an independent living trainer in our team in Cluj and she studies social assistance. She is convinced that she can manage by herself in each situation and she also teaches others how to be active.

”When I found out that I would use a wheelchair for the rest of my life, I thought that my dreams would only become memories. Then, I attended an active rehabilitation camp, a sports competition with Motivation Romania and after these I became more courageous and my life really changed for the better. I continued to chase my dreams... I run to prve that it is possible, I run because I want other wheelchair users to have my opportunity to become independent.”

Cătălin became a wheelchair user 27 years ago, because of an accident which happened as he was playing. He was a child back then and meanwhile he became a responsible and independent adult, who goes to work, is passionate about cars and travelling. Lately, he participated in wheelchair basketball and running. His participation in an active rehabilitation program had an important role in guiding Cătălin towards an independent living.

”I discovered that life comes with several challenges and I also found that you may overcome all of them. I managed to do this and I think that everybody can find a way to lead an independent and normal life while being a wheelchair user. Of course that everybody would need guidance, but still, it is possible. This year, I will run to Bucharest Marathon and I will support Motivation Romania Foundation and their cause, which is independent living for wheelchair users and I will do this both as an active person and as a former participant in their active rehabilitation program.”

Dana works in the financial department of Motivation Romania Foundation. She is married and has a daughter. She enjoys doing sports, she frequently participates in running competitions and she won several wheelchair archery competitions.

”I found peace and satisfaction in sports, as well as many other wonderful things. This is why I encourage other people with disabilities to start doing sports. This year, I run at Bucharest Marathon to show other people that they can still overcome limits and to support them to participate in active rehabilitation programs, at Motivation Romania Foundation.”

Ancuța is an independent living trainer and she uses her personal example to support others to overcome barriers and to live free, even though they move around in a wheelchair.

”I learned on my own that there is no such thing as I can’t do it and that you can find a solution for every problem. Last year, I ran at the marathon in my wheelchair and I finished the race of 42.5 km. This year, I will repeat the experience at Bucharest Marathon when I will run for independent living for wheelchair users.”

Mihai joined us 3 years ago, short after he had his falling accident. Now, he is part of our IT team.

”I continue to do what I like and, besides this, I learned new things and I also started practising them. Among them, there’s wheelchair sports. I run with my colleagues to support other wheelchair users to gain back their life in a way as natural as possible, chasing their dreams.”

Costin is one of our most experienced independent living trainers from Motivation Romania Foundation. He became a wheelchair user at 14, after a swimming accident while being in the countryside, at his grandparents’ home. He went through hard times and he even took into consideration to give up school. He participated in active rehabilitation programs and he went back on the right path. He graduated post-univeristary studies, developed his passion for IT and he guided hundreds of people towards independent living. Now, he trains other wheelchair users to become independent living trainers.

”Using a wheelchair is not an excuse to give up on your plans. I learned this during my years with Motivation. Now, I do everything I want and my wheelchair is my best friend. I am glad for each success that my trainees have and I would like them to be as active and present in community as possible. This is my motivation to run at Bucharest Marathon, in October.”

Erika met us 7 years ago, when she became a wheelchair user. Meanwhile, she became part of our communication and active rehabilitation team.

”All my life, I ran away from vulnerability and I never liked asking for help. When I found ut that I would use a wheelchair to move around, I rejected this idea and my first thought was to isolate myself. It did not last long until I met my colleagues who contradicted all my mistaken suppositions on people with disabilities and who showed me the way to independence. The lesson that I learn each day is that, first of all, we are all humans. We all have different abilities and this is the best way. 

I run at Bucharest Marathon because I can and because I would like other people to become aware of the fact that they also can, no matter if they use or not a wheelchair.”

Mătreață does what he does and he still cannot stay away from sports. Over the years, he practiced wheelchair tennis, athletics, archery, basketball and swimming. He is married with Dana and they have a daughter. She had to overcome all kind of barriers to be able to attend our active rehabilitation programs, after he became a wheelchair user; he used to come by minibuses and trams and they were all inaccessible, but this did not discourage him. He was an independent living trainer for dozens of wheelchair users.

”Our role is to be examples for the people who come to us, to show them the way to succeed and to guide them. It is natural that they do not know which way to go, in the beginning of ther life as wheelchair users; this is how things happened with us, too. I think we should not forget how it al started for us and I also believe that we, as independent living trainers should try to understand how people feel in order to be able to teach them an independent life.”

Bogdan lives in Câmpina, Prahova County, he goes to university in Ploiești and he participates in all kind of sports events organized all over the country. 

”In life, you only have three options: to abandon the fight, to complain or to do your best to succeed. I chose the third option and I fight to makke all of my dreams come true.  My power comes from doing sports, because sports taught me discipline, taught me more about myself, helped me evolve and become stronger. I participate in Bucharest Marathon in order to prove the sports abilities, independence and ambition of a wheelchair user, who can still be a champion and lead his own life. I run at Bucharest Marathon to motivate other wheelchair users and to give them the chance to lead an independent life.”

 


Read the story below or recommend this campaign to your friends.

in benefit of

Fundația Motivation Romania este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități.

Update: Acest proiect a fost închis. Cu ajutorul donațiilor strânse de galantomi, au fost acoperite costurile participării a nouă utilizatori de scaune rulante la stagii de recuperare activă Motivation. Stagiile s-au derulat în septembrie 2017, aprilie, mai și iunie 2018. Mai multe informații despre progresul participanților, fotografii și clipuri sunt disponibile aici: http://motivation.ro/blog/vieti-schimbate-in-bine-prin-participarea-teammotivation-la-maratonul-bucuresti/

Update EN: This project has ended. With the support of the funds raised by our runners, we could cover the costs for 9 wheelchair users who participated in active rehabilitation programs. The active rehabilitation sessions were held in September 2017, April, May and June 2018. More information, pictures and videos with the progress of the participants are available on our website.

 

Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București.  Este cel mai mare eveniment de alergare din România, aflat la a 10-a ediție, iar anul acesta va fi pe 14-15 Octombrie, cu startul în Piața Constituției din București.  Probele de concurs sunt: - Cu

 

14 Donations

Team Euroanswer for Motivation

80 RON
27 Oct 2017

Yard Sale Apaca

500 RON
Cu drag, echipa Yard Sale Apaca!
12 Oct 2017

Anonymous

75 RON
Independenta totala!
10 Oct 2017
Anda Mandru si Adriana Netoiu va ureaza SUCCES! :-)
07 Oct 2017

Team HPE for Motivation

1,491 RON
Embrace inclusion!
06 Oct 2017

Irina

150 RON
Team Motivation is very motivational :) Felicitari si bafta!
28 Sep 2017

go motivation! <3

300 RON
Succes la maraton si in tot ce faceti! si multumim - in numele societatii :)
27 Sep 2017

REMUS CIRLAN

100 RON
26 Sep 2017

Laura LRA

450 RON
Felicitari si mult succes!
22 Sep 2017
Viel Erfolg, Ioana!
20 Sep 2017

Anonymous

150 RON
19 Sep 2017
Bafta la cursa! :)
11 Sep 2017

Adina Serban

30 RON
05 Sep 2017

Anonymous

50 RON
succes tuturor, Ioana te sustin.
04 Sep 2017