Mobilitate și viață independentă pentru persoanele în scaune rulante din Galați

Conform statisticilor publice, in Romania traiesc 186.054 cu dizabilitati locomotorii, dintre care 4.406 de persoane (258 copii) sunt în județul Galați.Nu exista statistici privind numarul celor care utilizeaza scaune rulante pentru a se deplasa. Totusi, pe baza cifrelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii putem estima ca in Romania, cel putin 800 persoane sufera leziuni medulare anual.

Din 1995, Motivation a redat speranța într-o viață împlinită și libertatea de mișcare unui numar de peste 18.000 de copii și adulți cu dizabilități. Serviciile noastre acoperă o gama largă de nevoi ale acestora, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă, alături de un instructor în fotoliu rulant.

Prin participarea la SemiMaratonul Galați, echipa Motivation își propune să strângă o parte din fondurile necesare participării a 3 persoane cu leziuni medulare din județul Galați, la o sesiune de recuperare activă la Centrul de instruire Motivation de la Buda, jud. Ilfov.

Programul de recuperare activă al Fundației Motivation  înseamnă instruire pentru viață independentă, kinetoterapie și consiliere. Acest program se adresează persoanelor care au devenit recent utilizatoare de scaune rulante, sau care nu au avut ocazia să afle cum pot trăi independent după accidentele pe care le-au avut.

Stagiile se desfășoară pe durata a două săptămâni. Suma stransa va contribui la decontarea cheltuielilor cu transportul, cazarea și masa pentru cei trei participanți.

Costul unei sesiuni de instruire pentru 3 persoane în scaun rulant și trei însoțitori este de 12.800 RON. 

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

9

Suma:

420 RON

Evenimente fundraising

In beneficiul: Mobilitate și viață independentă pentru persoanele în scaune rulante din Galați

SemiMaraton Galaţi, organizat de Fundația Comunitară Galați, a devenit un eveniment de tradiţie în comunitatea din oras. Astăzi, SemiMaraton

420 RON

Suma:

5

Galantomi:
9 Donatii

Pagini fundraising

Alerg pentru o societate normală în care persoanele cu dizabilități locomotorii sunt persoane active, utile și pline de abilități

Am ales să alerg pe 28 Mai în echipa Fundației Motivation la Semimaraton Galați, fiind motivat de colegul și prietenul meu care este utilizator d

1,000 RON Target
80 RON Suma
2 Donatii
8% Complete