Fundația Motivation România

Fundația Motivation România

Mobilitate și viață independentă pentru persoanele în scaune rulante din Galați

Status: Finantat

Update:  Acest proiect a fost închis. Mulțumim tuturor celor care au donat și au dat vestea mai departe. Suma strânsă cu ocazia participării  echipei Motivation la SemiMaraton Galați 2017, din donațiile făcute pe site-ul evenimentului, la eveniment și pe site-ul Galantom, a fost folosită pentru organizarea unui stagiu de recuperare activă pentru trei utilizatori de scaune rulante din Galați, în perioada 18-29 septembrie 2017. Stagiul a avut loc la Buda, jud. Ilfov. Mai multe informații, foto și video, aici: http://motivation.ro/blog/semimaraton-galati-2017-raport-de-eveniment/

[ Show more ]

420 RON

Sumă:

1

Galantomi:

9

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Update:  Acest proiect a fost închis. Mulțumim tuturor celor care au donat și au dat vestea mai departe. Suma strânsă cu ocazia participării  echipei Motivation la SemiMaraton Galați 2017, din donațiile făcute pe site-ul evenimentului, la eveniment și pe site-ul Galantom, a fost folosită pentru organizarea unui stagiu de recuperare activă pentru trei utilizatori de scaune rulante din Galați, în perioada 18-29 septembrie 2017. Stagiul a avut loc la Buda, jud. Ilfov. Mai multe informații, foto și video, aici: http://motivation.ro/blog/semimaraton-galati-2017-raport-de-eveniment/

 

Despre proiect: 
Fondurile stranse vor ajuta 3 persoane cu leziuni medulare din județul Galați, sa participe la o sesiune de recuperare activă la Centrul de instruire Motivation de la Buda, jud. Ilfov. 


Conform statisticilor publice, in Romania traiesc 186.054 cu dizabilitati locomotorii, dintre care 4.406 de persoane (258 copii) sunt în județul Galați.Nu exista statistici privind numarul celor care utilizeaza scaune rulante pentru a se deplasa. Totusi, pe baza cifrelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii putem estima ca in Romania, cel putin 800 persoane sufera leziuni medulare anual.

Din 1995, Motivation a redat speranța într-o viață împlinită și libertatea de mișcare unui numar de peste 18.000 de copii și adulți cu dizabilități. Serviciile noastre acoperă o gama largă de nevoi ale acestora, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă, alături de un instructor în fotoliu rulant.

Prin participarea la SemiMaratonul Galați, echipa Motivation își propune să strângă o parte din fondurile necesare participării a 3 persoane cu leziuni medulare din județul Galați, la o sesiune de recuperare activă la Centrul de instruire Motivation de la Buda, jud. Ilfov.

Programul de recuperare activă al Fundației Motivation  înseamnă instruire pentru viață independentă, kinetoterapie și consiliere. Acest program se adresează persoanelor care au devenit recent utilizatoare de scaune rulante, sau care nu au avut ocazia să afle cum pot trăi independent după accidentele pe care le-au avut.

Stagiile se desfășoară pe durata a două săptămâni. Suma stransa va contribui la decontarea cheltuielilor cu transportul, cazarea și masa pentru cei trei participanți.

Costul unei sesiuni de instruire pentru 3 persoane în scaun rulant și trei însoțitori este de 12.800 RON.