Motivați să depășim limite - Fundatia Motivation

Alergăm spre independența prietenilor noștri utilizatori de scaun rulant!

1,320 RON Donatii stranse
100% Complete
1,000 RON Target
27 Donatii

 

Suntem o echipă de prieteni care folosesc scaune rulante activ și independent. Cu toții am fost îndrumați spre această cale cu ajutorul Motivation și vrem să le dăm și altora ocazia să își depășească limitele și să își descopere independența.

Cine suntem?

Ioana Farcaș, 30 de ani

Folosesc un scaun rulant de nici nu mai știu câtă vreme, însă pentru mine acest lucru nu mai are nicio importanță deoarece toate visurile pe care le-am avut pâna în acest moment s-au îndeplinit. Sunt o persoană activă, independentă. Mereu i-am încurajat pe cei care sunt la începutul vieții lor de utilizatori de scaun rulant să devină independenți. Îi învăț eu însămi să facă asta pentru că sunt și instructor de viață independentă la echipa Motivation din Cluj. Prin participarea mea la Maratonul Internațional WizzAir Cluj Napoca vreau să le arăt prietenilor mei cu și fără scaune rulante că pot alerga în scaun rulant și că toți oamenii se pot bucura in continuare de tot ce are viața de oferit, chiar și după un accident. În plus, îi încurajez pe toți prietenii mei să doneze, ca să le dăm altor persoane șansa să aibă parte de instruire pentru o viață independentă.

 

Florin Sfechiș, 48 de ani

Sunt utilizator de scaun rulant și, în același timp, un om care iubește natura, iubește activitatea fizică, care iubește să simtă că trăiește. Voi alerga la Maratonul Internațional Cluj Napoca din două motive principale: pentru mine, urmând zicala: “O minte sănătoasă într-un corp sanatos”, și, în același timp, pentru a le arăta și altor utilizatori de scaune rulante cât de frumoasă și fără restricții poate să fie în continuare viața, fie ea pe picioare, fie în scaun rulant. Am avut și eu ocazia să participa la o tabără de recuperare activă și pot spune despre mine că sunt un om activ, care are grijă de familie și de casă și dintr-un scaun rulant.

 

Cătălin Creangă, 29 de ani

Iubesc să alerg în scaunul meu rulant care reprezintă în acest moment picioarele mele. Toată viața mea am fost un om foarte energic și am avut o fire de sportiv. Am rămas așa și după ce am început să folosesc un scaun rulant, acum mai bine de 15 ani. Limitele sunt puse de creierul uman și eu cred că tot noi putem să le depășim, dacă ne propunem acest lucru. Prin participarea mea la Maratonul Internațional Cluj Napoca, în aprilie 2018, îmi ofer șansa să fac ceea ce îmi place cel mai mult și, în același timp, îmi doresc să aduc alături de noi donatori, ca să le dăm șansa și altor utilizatori de scaun rulant să realizeze că viața este frumoasă. Întotdeauna împreună suntem mai puternici! Acesta este crezul meu și asta vreau să învețe și cei doi copii ai mei de la mine. Ei și soția mea vor fi susținătorii mei cei mai puternici la proba de 10 km.

 

Adrian Țânțaș, 25 de ani

În urma unui plonjon în apă am ajuns într-un scaun rulant. De aproape 3 ani viața mea s-a schimbat și am fost nevoit să mă adaptez la toate modificările, chiar daca nu a fost deloc ușor. Am acceptat cu greu că trebuie să folosesc un scaun rulant ca să mă deplasez și că voi face multe lucruri altfel decât știam, dar, cu ajutorul prietenilor și colegilor mei de la Motivation, astăzi am ajuns să fiu independent. Particip la Maratonul Internațional Wizz Air Cluj-Napoca, pentru a susține viața independenă în scaun rulant și pentru a le da șansa altor tineri cu dizabilități locomotorii să participe la programe de recuperare activă. Susține și tu echipa noastră cu o donație!

Erika Garnier, 29 de ani

Mereu mi-a plăcut să alerg, deși niciodată nu am făcut atletism de performanță. Pentru mine, alergarea e un fel de a mă simți liberă. Când am început să folosesc un scaun rulant, în 2010, mă îngrozea gândul că nu voi mai putea să alerg sau să dansez. Instructorii mei de viață independentă și colegii mei de acum de la Motivation mi-au demonstrat că pot să fac încă multe lucruri și dacă folosesc un scaun rulant. Vrem acum, să strângem fonduri, să le arătăm și altora că pot să fie independenți. Pentru asta, îi aducem pe cei care au ajuns de pe o zi pe alta să folosească un scaun rulant, din cauza unor accidente, în tabere de recuperare Motivation. Ajută-ne să schimbăm vieți! Donează orice sumă pentru echipa noastră și #SchimbămVieți! Mulțumim!

Adrian Cherecheș, 29 de ani

În urmă cu 25 de ani, m-am accidentat la joacă și de atunci viața mea s-a schimbat. În 2007, am luat primul contact cu Motivation la un meci de baschet, iar în 2015 am intrat în echipa Motivation Satu Mare. Aici am câștigat încredere în mine și am descoperit dorința de a ajuta alți oameni; aici am devenit instructor de viață independentă, încurajând alți utilizatori de scaune rulante să devină independenți. Ambiția și determinarea mi-au dat curajul să mă înscriu la Maratonul de la Cluj, la proba de 10 km. Voi participa la acest Maraton pentru a aduna fonduri care să ajute tineri cu dizabilități locomotorii să participe la o tabără de recuparare activă. Susțineți-mă și voi cu o donație!

Alin Alb, 31 de ani

În urmă cu patru ani și jumătate, am avut un accident în urma căruia am nu am mai putut să merg. Când am devenit utilizator de scaun rulant, am simțit că totul s-a terminat și ca nimic nu mai are niciun sens pentru mine. Tot atunci am realizat că viața nu este un film pe care putem să-l derulam dacă anumite scene nu ne plac, pentru așa ceva nu există telecomandă.
Pentru un om care ajunge să folosească un scaun rulant în urma unui accident,  acomodarea la noua viață nu este simplă. Practic, te naști a doua oară, trebuie să pornești de la zero și să reînveți tot ceea ce înainte știai. Cel mai greu este să depășești acele bariere mentale care te fac de multe ori să crezi că lucrurile sunt mai dificile decât în realitate.

Am descoperit că pofta de viață vine trăind, mă bucur de ea în fiecare clipă, sunt o persoana activă. Dintodeauna mi-a plăcut să practic activități sportive și până la urmă sportul este tot sport, chiar și într-un scaun rulant. Prin participarea mea la Maratonul Internațional WizzAir Cluj Napoca vreau să demonstrez că limitele pot fi depășite și că viața este frumoasă oricum, daca știm să o trăim. Mișcarea înseamnă viață și sănătate.

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Fundatia Motivation

Fundația Motivation Romania este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități.

Tabără de recuperare activă pentru 3 utilizatori de scaune rulante din Cluj

Update: Acest proiect s-a finalizat. Cu ajutorul donațiilor strânse de galantomi și al sponsorizării oferite de Deltamed, au fost acoperite costurile pentru participarea a trei utilizatori de scaune rulante la o tabără de recuperare activă organizată la Felix, în perioada 11-15 iunie 2018. Mai multe informații și fotografii sunt disponibile aici: http://motivation.ro/blog/vieti-schimbate-in-bine-dupa-maratonul-international-cluj/

Update EN: This project has ended. With the support of the donations raised by our galantoms, as well as the financial support from Deltamed, we could cover the costs for 3 wheelchair users who attended an active rehabilitation camp. The camp was organized in Felix, between 11 and 15 June 2018. More information and pictures are available on our website.

27 Donatii

Anonymous

100 RON
Sunteti minunati! Tineti-o tot asa!
16 apr 2018
Va sustinem. Succes Tantas Adrian !
13 apr 2018
Felicitari tuturor! Bafta Tantas!
13 apr 2018

Anonymous

75 RON
13 apr 2018

Anonymous

75 RON
Respect!!!
13 apr 2018
Succes #TeamMotivation! Faceti o treaba excelenta!!
13 apr 2018
Cu mare drag, pentru toti alergatorii!
13 apr 2018

cătălin Creangă

45 RON
Doamne ajută
13 apr 2018

Anonymous

10 RON
12 apr 2018

Anonymous

30 RON
Tu esti exemplul nostru si suntem alaturi de tine mereu !
12 apr 2018
Donatia pentru Adrian Tantas
29 mar 2018
SUCCES ADRIAN TANTAS
27 mar 2018
27 mar 2018
Succes Adrian Țânțaş
27 mar 2018

Georgiana Ciurba

15 RON
Il sustin pe TANTAS ADRIAN!!
27 mar 2018

Anonymous

30 RON
Felicitari pt initiativa!! Ioana esti super tare!
27 mar 2018

Anonymous

30 RON
Bafta in tot ceea ce faceti voi !
20 mar 2018

Anonymous

20 RON
Succes Ioana!!!
15 mar 2018

Nicolae Danut Arsenie

150 RON
Succes Ioana Farcas!
06 mar 2018

Anonymous

30 RON
Ioana, ma bucur pt tot ceea ce faci!! succes tuturor
19 feb 2018
19 feb 2018
Succes Creanga Catalin Nicolae! ;)
13 feb 2018

Anonymous

75 RON
Succes! Sunteti cei mai buni!
12 feb 2018
Donatie facuta pentru Creanga Catali Nicolaie - SUCCES !!!
09 feb 2018

Cătălin Creangă

30 RON
Succes
09 feb 2018

Ciprian Moldovan

30 RON
09 feb 2018

Anonymous

10 RON
Felicitari! Sunteti curajosi!!!
08 feb 2018