Fundatia Motivation

Fundatia Motivation

Recuperare activă pentru viață independentă

Status: Fundraising

Motivation organizează programe de recuperare activă ca să ajute persoanele ce și-au pierdut mobilitatea din cauza unor accidente să dobândească abilitățile de care au nevoie ca să se întoarcă în comunitate, active și independente. 

 

[ Show more ]
0.11333333333333% Complete

85 RON

Sumă:

2

Galantomi:

2

Donații:

75,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Când cineva drag din familie sau un prieten își pierde mobilitatea, lumea lui și a celor din jur se schimbă radical. Începutul unei vieți în scaun rulant este dureros și e nevoie de mult sprijin. Un scaun rulant potrivit este un prim pas, esențial, pentru mobilitate și reluarea activităților – acasă, la serviciu sau la școală, în comunitate. Cu instruirea potrivită și cu un scaun rulant pe măsură, utilizatorul redobândește libertatea de mișcare de care fiecare dintre noi ar trebui să ne bucurăm.

Motivation organizează în fiecare an tabere de recuperare activă și viață independentă. Acestea se adresează persoanelor care au devenit recent utilizatoare de scaune rulante sau care nu au avut ocazia să afle cum pot trăi independent după accidentele pe care le-au avut. Activitățile includ sesiuni de kinetoterapie, instruire pentru viață independentă și consiliere și sunt derulate sub îndrumarea unei echipe multidisciplinare, care include kinetoterapeuți, instructori de viață independentă, asistenți sociali, tehnicieni de scaune rulante.

Impactul programului este dat, mai ales, de implicarea instructorilor de viață activă, care sunt ei înșiși utilizatori de scaune rulante, au depășit barierele pe care le-au întâlnit și sunt modele de succes pentru începătorii într-ale utilizării de scaune rulante. Sunt vizate teme ca poziționarea corectă în scaun rulanttehnicile de manevrare și deplasare în scaun rulant (urcarea și coborârea rampelor, a bordurilor, a treptelor), tehnicile de transfer, prevenirea unor complicații medicale asociate dizabilității, depășirea problemelor emoționale și legate de sexualitate, accesarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

În 2022, ne propunem să organizăm sesiuni de recuperare activă  pentru 40 de copii și adulți cu dizabilități la cele două tabere Motivation din Văratec (Neamț) și Bragadiru (Ilfov). Acestea sunt în proprietatea Motivation și au spații adaptate nevoilor de accesibilitate ale persoanelor care se deplasează în scaune rulante.
Aici, participanții pot să exerseze în siguranță manevrarea scaunului rulant, să povestească cu alte persoane care se confruntă cu provocări similare și să participe la excursii sau activități sportive adaptate.

Costul participării unui utilizator de scaun rulant la tabăra Motivation este de 370 EUR și include costuri de transport, masă și cazare, pentru o persoană utilizatoare de scaun rulant și un însoțitor și participare la activitățile de instruire și cele de timp liber organizate pe durata taberei.

Orice donație pentru programul de recuperare activă pentru viață independentă al Motivation se transformă în mobilitate, încredere în forțele proprii și autonomie pentru o persoană utilizatoare de scaun rulant! Alătură-te proiectului nostru ca să #SchimbămVieți în bine, împreună!